Πώς μπορώ να συμμετάσχω;

Όλοι οι ενήλικοι πολίτες, κατά προτίμηση όσοι έχουν λίγο-πολύ περάσει τα πενήντα είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις ομάδες που θα σχηματιστούν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Για να συμμετάσχει κανείς στις ομάδες συμπληρώνει την αίτηση υποστηρικτή που υπάρχει στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Αειφόρουμ (www.aeiforum.eu), συμπληρώνοντας κάτω από την υπογραφή του «Για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Τεχνών» καθώς και την ομάδα στην οποία θα ήθελε να συμμετάσχει. Τη συμπληρωμένη αίτηση τη στέλνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση aeiforo@gmail.com  ή εναλλακτικά kalariv1@sch.gr .

Οι ομάδες που θα σχηματιστούν με τη συμμετοχή πολιτών άνω των πενήντα ετών θα είναι οι εξής (με πιθανές δραστηριότητες για κάθε μια):

  1. Παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακοί χοροί: η ομάδα αυτή μπορεί να αποτελείται από μέλη χορωδιών, από μεμονωμένους πολίτες που ενδιαφέρονται για το τραγούδι (κυρίως το παραδοσιακό και το έντεχνο), από μουσικούς, από μέλη πολιτιστικών συλλόγων που ασχολούνται με το τραγούδι και τους παραδοσιακούς χορούς. Το μέγεθος της ομάδας θα είναι 15 έως 25 άτομα. Τα μέλη αυτής της ομάδας θα συμμετάσχουν σε δύο σεμινάρια κατάρτισης ενηλίκων με θέμα την παραδοσιακή μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν να διοργανώσουν μία ή περισσότερες εκδηλώσεις. Η ομάδα θα έχει επικεφαλής ένα μέλος του Αειφόρουμ.
  2. Παραμύθι: Η ομάδα αυτή θα έχει ως μέλη πολίτες που γνωρίζουν και θέλουν να παρουσιάσουν, δηλαδή να διηγηθούν παραμύθια για παιδιά. Τα παραμύθια μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, να προέρχονται από την προφορική ή την γραπτή παράδοση του τόπου μας. Η ομάδα μπορεί, όταν συγκεντρώσει ένα αριθμό παραμυθιών, να συνεργαστεί με νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία , για την παρουσίαση –διήγηση παραμυθιών στα μικρά παιδιά. Από την εργασία των μελών της ομάδας μπορεί να προκύψει ένα μικρό ή μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλίο με παραμύθια. Τα μέλη της ομάδας θα συμμετάσχουν σε δύο σεμινάρια κατάρτισης ενηλίκων με θέμα τη διήγηση παραμυθιού. Το μέγεθος της ομάδας θα είναι 15 έως 25 άτομα.
  3. Μαγειρική: Τα μέλη της ομάδας αυτής θα ασχοληθούν με ένα συγκεκριμένο είδος μαγειρικής, τις ελληνικές (κρύες) σαλάτες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους θα ανταλλάξουν ιδέες, θα συμμετάσχουν σε δύο σεμινάρια κατάρτισης ενηλίκων με σχετικό θέμα και θα παρουσιάσουν τα «έργα» τους σε μια ανοικτή εκδήλωση. Σαλάτες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, με πρωτότυπα και ποικίλα συστατικά μπορούν να εμπλουτίσουν την Ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία για το θέμα της φρέσκιας –κρύας σαλάτας. Το μέγεθος της ομάδας θα είναι 15 έως 25 άτομα.
  4. Κεραμική-κόσμημα: Τα μέλη αυτής της ομάδας θα ασχοληθούν με την κεραμική και την κατασκευή κοσμήματος. Η κεραμική τέχνη καθώς και η κοσμηματοποιία είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια και ποτέ δεν έπαψαν να αποτελούν σημαντικό τομέα του πολιτισμού κάθε χώρας. Τα μέλη της ομάδας θα συμμετάσχουν σε δύο σεμινάρια κατάρτισης ενηλίκων με το ίδιο θέμα και θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους. Το μέγεθος της ομάδας θα είναι 15 έως 25 άτομα.

Leave a reply