Σεμινάριο 3-3-18

Σεμινάριο Συμπεριληπτική Εκπαίδευση Μαθητών Προσφύγων

Inclusive Education of Refugee Pupils

3-3-2018

Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Αθηναίων Αμπελόκηποι

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο «Συμπεριληπτική Εκπαίδευση Μαθητών-Προσφύγων» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3-3-1018 στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους.

Συμμετείχαν 55 εκπαιδευτικοί κυρίως Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων και προσωπικά την συνάδελφο Δάφνη Γαβρίλη για την διάθεση του χώρου, την καθηγήτρια του ΤΕΑΠΗ (ΕΚΠΑ) κ. Αλ. Ανδρούσου για την χρησιμότατη ομιλία της, τις κυρίες Niomi Kelly και Lia Frederickx από το Thomas More University College (Belgium), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (κ. Πάνος Χριστοδούλου) και τις συντονίστριες/συντονιστές των βιωματικών εργαστηρίων. Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού έκανε δωρεάν την μετάφραση στις γλώσσες URDU, FARSI, ARABIC των ενημερωτικών φυλλαδίων που παρήγαγε η Αειφόρουμ για την διευκόλυνση των γονέων-προσφύγων που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Τα φυλλάδια στις πιο πάνω γλώσσες και στα Αγγλικά (μετάφραση Β. Βορύλλα) μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Αειφόρουμ. (https://aeiforum.eu/…/enimerwtika-fylladia-gia-goneis-prosfy…)

Ο συντονισμός των εργαστηρίων που ακολούθησαν τις ομιλίες έγινε από τις κκ. Niomi Kelly και Lia Frederickx, Χριστίνα Νομικού, Βέρα Βορύλλα, Νέλλη Τζινιέρη και Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ήταν το ακόλουθο:

9.30 Εγγραφές-καφές

10.00 -Προσφώνηση από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, πρόεδρο της Αειφόρουμ -Χαιρετισμός από το Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού

10.10 Ομιλία: Αλεξάνδρα Ανδρούσου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής επιτροπής για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων του ΥΠΠΕΘ): Η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: ένα στοίχημα και μια πρόκληση

10.45 Ομιλία: Niomi Kelly και Lia Frederickx (Tomas More University College-Belgium): “Rethinking intercultural communication” (στα αγγλικά)

11.20 Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

11.50 Συζήτηση

12.10 Διάλειμμα-(καφές και σάντουιτς)

12.45 Παράλληλα εργαστήρια

Α. Niomi Kelly & Lia Frederickx “Rethinking intercultural communication: example of a project on inclusion with migrant children” (στα αγγλικά)

B. Βέρα Βορύλλα & Νέλλη Τζινιέρη: «Συμπεριληπτική εκπαίδευση μαθητών-προσφύγων» (στα ελληνικά)

Γ. Χριστίνα Νομικού & Δημήτρης Καλαϊτζίδης: «Συμπεριληπτική εκπαίδευση μαθητών-προσφύγων» (στα ελληνικά)

{imageshow sl=2 sc=2 /}

Leave a reply